Toerisme uitstapjes en agenda

Terug naar de beginpagina

Cultuur

In Slowakije wordt veel aan cultuur gedaan. Vrijwel wekelijks wordt er in één van de dorpen in de buurt een cultureel feest gevierd. Hier zijn dan mensen in klederdracht die muziek maken en oude ambachten uitvoeren. Ook wedstrijden met bv. paarden worden hier gehouden. Kijk eens op de agenda of er tijdens uw verblijf ook een festival is. Wanneer is er een festival? Kijk op het publicatiebord.

Nieuw! Toeristische info op uw telefoon of tablet.

Download toeristische info in pdf formaat

Steden

Er zijn enkele grote en kleine steden in de buurt die het bezoeken waard zijn. Zoals Zvolen, een gezellige winkelstad, Banska Stiavnica, een door Unesco beschermde stad, Maar ook wereldsteden zoals Bratislava en Boedapest zijn vanuit Dobrá Lúka uitstekend te bereiken. Op Dobrá Lúka hebben we veel informatie over steden, bezienswaardigheden, evenementen en activiteiten, vraag ons gerust om meer informatie.

Musea

Er zijn ook vele musea in de buurt. Veel gaan over de het ontstaan van het geld en over de eerste en tweede wereldoorlog.

Bezienswaardigheden

Er zijn vele bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. Hier noemen er we enkele uit de vele mogelijkheden.

Oud bosoudbos

 

Het bos is geplant door een Hongaarse tsaar. De oude eikenbomen zijn meer dan 200 jaar oud.

 

 


Pusty hrad.

(Het verlaten fort)Zvolen Pustýy hrad

Is het oudste fort van zvolen. Het omvat 7,6 Ha en was een van de grootste forten van Slowakije.

Het is een mooie wandeltocht maar ook een flinke klim naar boven. Het uitzicht is zeker de moeite waard.


Hronsek  Kostelhronsek

 

Dit is een door Unesco beschermde Houten kerk. De kerk is volledig van hout, er is dus geen spijker aan te pas gekomen. Erg de moeite waard, echt traditioneel Slowaaks.


 

Harmanecka Jaskyna (grot)harmanecka jaskyna

 

Deze grot staat bekend om zijn witte druipstenen. Na een wandeling van 40 min zigzaggend naar boven kom je bij de ingang van de grot. Elk heel uur zijn er rondleidingen.


 Svätý AntonSvaty Anton kastiel

 

Een kasteel uit 1744. Van een rijke familie afkomstig. Het is bekend om zijn jaarsymbolen. De 4 ingangen staan symbool voor de 4 jaargetijden, 12 schoorstenen voor de maanden, 7 arcades voor de dagen van de week, 52 kamers en 365 ramen. Het is nog ingericht met zeer mooie meubels van toen.


 Zvolensky zámokZvolensky zamok

 

(Kasteel van Zvolen)

Het kasteel is gebouwd door de Hongaarse koning Ludovicus als jachthuis. Sindsdien is het meerdere malen gereconstrueerd Het is te bezichtigen en er zijn altijd wisselende tentoonstellingen.

 

 

Terug naar de beginpagina

Wandelen

Lekker wandelen vanuit de camping

Naast de rust biedt Dobrá Lúka ook voor actieve gasten diverse mogelijkheden. Er is voor ieder niveau wel wat te ondernemen. Leuk voor de kinderen (maar ook voor de volwassenen) is de wandeling met het schaap.

Wandelen met Schaap

Wandelen

Er zijn vele mogelijkheden voor wandelaars buiten de camping.

Voor wandelen zijn er veel mogelijkheden. Vanuit de camping zijn er korte maar ook lagere routes. Enkele routes zijn uitgezet met een gps die u kunt lenen, dus de kans op verdwalen is klein.

Na een klein ritje met de auto komt u op de pol’ana, een oude vulkaan met prachtige natuur. Hier kunt u uren wandelen over uitgezette routes.

Wandelen

Ook voor de geoefende wandelaars zijn er uitdagingen.

Niet uitdagend genoeg? Als u iets door rijdt komt u bij het Slowaaks paradijs. De naam zegt het al, het is alsof je in het paradijs wandelt. De routes zijn er ook goed uitgezet maar zijn wel spectaculairder en zwaarder om te doen. Klik hier voor meer foto’s van het Slowaaks paradijs. Hier vindt u een film over het Slowaaks paradijs.

Waterval

Fietsen

Voor de sportieve fietsers zijn er genoeg uitdagingen.

Fietsen en mountainbiking behoord ook tot de mogelijkheden. De omgeving is wat heuvelachtig, met bossen en weides. Er zijn dus prachtige plekjes en panorama’s te ontdekken.

Fietsen

Kanoën

Kanovaren / raften op de rivier Hron.

Afhankelijk van het aantal en de ervaring van de deelnemers gaan we met een kano of raft de rivier op. De rivier Hron heeft moeilijkheidsgraad 1, wat betekent makkelijk en geschikt voor beginners. Als de kinderen kunnen zwemmen mogen ze ook mee.

Kanoën

Natuurlijk zijn er ook vele festivals en markten in de buurt. ga er gerust heen ze zijn heel gezellig.

Agenda 2018

 

  • We openen voor naturisten op 29 april en sluiten op 15 september. Vanaf 16 september t/m 30 april zijn we ook open voor geklede gasten (niet naturistisch).
  • Minimaal drie maal per week kunt u genieten van een Slowaakse diner, met voor – en nagerecht. Voor het ultieme vakantie gevoel zijn de gerechten Slowaaks met een wat west Europese touch. De Slowaakse keuken heeft een wat neutrale smaak en bevat weinig hete kruiden. Het is vergelijkbaar met de Duitse keuken. Vrijwel iedereen kan het eten.  Voor vegetariërs serveren we vervangende maaltijden. Vanaf ongeveer half juni t/m ongeveer half augustus worden de maaltijden geserveerd.
  • eind mei. Traditie van het neer halen van de meiboom in Ons dorp( 2 km). Er zal muziek, drank en veel gezelligheid zijn.
  • 3 tot en met 9 juni 2018 Soloweek
  • In de tweede week van Juli  Folklore festival in Detva.
  • Eind augustus paarden-trek-wedstrijden in Detva
  • Derde week van augustus Hontianska paráda Hrušov Het is heel groot en je heb ook echt een hele dag nodig om alles gezien te hebben. Er is veel eten, drinken, dans, muziek. Het is het topfestival van de omgeving.
  • Begin juli is er een midzomer festival in Zajezova. Liefhebbers van heel alternatieve feestjes wordt aanbevolen naar dit feest te gaan. U zult er geen spijt van krijgen. Er zijn vele alternatieven feestjes, muziek , eten en andere dingen te zien en te doen. Heeeeel gezellig!
  • Elke derde weekend van augustus is er een Jazzfestival in Banska Stiavica.

 

Terug naar de beginpagina