Toerisme

   terug naar beginpagina

Cultuur

In Slowakije wordt veel aan cultuur gedaan. Vrijwel wekelijks wordt er in één van de dorpen in de buurt een cultureel feest gevierd. Hier zijn dan mensen in klederdracht die muziek maken en oude ambachten uitvoeren. Ook wedstrijden met bv. paarden worden hier gehouden. Kijk eens op de agenda of er tijdens uw verblijf ook een festival is. Wanneer is er een festival? Kijk op het publicatiebord.

Nieuw! Toeristische info op uw telefoon of tablet. toeristische info rond Dobrá Lúka

Steden

Er zijn enkele grote en kleine steden in de buurt die het bezoeken waard zijn. Zoals Zvolen, een gezellige winkelstad, Banska Stiavnica, een door Unesco beschermde stad, Maar ook wereldsteden zoals Bratislava en Boedapest zijn vanuit Dobrá Lúka uitstekend te bereiken. Op Dobrá Lúka hebben we veel informatie over steden, bezienswaardigheden, evenementen en activiteiten, vraag ons gerust om meer informatie.

Musea

Er zijn ook vele musea in de buurt. Veel gaan over de het ontstaan van het geld en over de eerste en tweede wereldoorlog.

Bezienswaardigheden

Er zijn vele bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. Hier noemen er we enkele uit de vele mogelijkheden.

Oud bosoudbos

 

Het bos is geplant door een Hongaarse tsaar. De oude eikenbomen zijn meer dan 200 jaar oud.

 

 


Pusty hrad.

(Het verlaten fort)Zvolen Pustýy hrad

Is het oudste fort van zvolen. Het omvat 7,6 Ha en was een van de grootste forten van Slowakije.

Het is een mooie wandeltocht maar ook een flinke klim naar boven. Het uitzicht is zeker de moeite waard.


Hronsek  Kostelhronsek

 

Dit is een door Unesco beschermde Houten kerk. De kerk is volledig van hout, er is dus geen spijker aan te pas gekomen. Erg de moeite waard, echt traditioneel Slowaaks.


 

Harmanecka Jaskyna (grot)harmanecka jaskyna

 

Deze grot staat bekend om zijn witte druipstenen. Na een wandeling van 40 min zigzaggend naar boven kom je bij de ingang van de grot. Elk heel uur zijn er rondleidingen.


 Svätý AntonSvaty Anton kastiel

 

Een kasteel uit 1744. Van een rijke familie afkomstig. Het is bekend om zijn jaarsymbolen. De 4 ingangen staan symbool voor de 4 jaargetijden, 12 schoorstenen voor de maanden, 7 arcades voor de dagen van de week, 52 kamers en 365 ramen. Het is nog ingericht met zeer mooie meubels van toen.


 Zvolensky zámokZvolensky zamok

 

(Kasteel van Zvolen)

Het kasteel is gebouwd door de Hongaarse koning Ludovicus als jachthuis. Sindsdien is het meerdere malen gereconstrueerd Het is te bezichtigen en er zijn altijd wisselende tentoonstellingen.

 

 

   terug naar beginpagina